تصویر
علی الوندی

15 روز پیش

استراتژی های رایج مدیریت ریسک

استراتژی های رایج مدیریت ریسک

معامله گران با خطر از دست دادن پول در هر معامله روبه رو هستند و این موضوع همیشه وجود دارد که حتی بهترین معامله گران امکان دارد در معاملات خود زیان را تجربه کنند.

اینکه شما معامله گر موفق باشید در طولانی مدت مشخص می شود و بسته به میزان سود و زیان شما در نظر گرفته می شود.

صرف نظر از اینکه چه مقدار سود کسب می کنید و موفق می شوید، اگر ریسک خود را کنترل نکنید، امکان دارد حساب شما لحظه ای نابود شود.

داشتن یک استراتژی مدیریت ریسک مناسب برای محافظت از معامله گران از ضررهای بزرگ امری ضروری است.

این موضوع به این معنی است که میزان ریسک خود را مشخص کنید، نسبت ریسک خود به میزان سود که در هر معامله کسب کردید را بررسی کنید و اقداماتی برای محافظت خود در برابر خطرات احتمالی انجام دهید.

نکات کلیدی

  • متاسفانه از دست دادن پول بخشی از دنیای مالی و معاملات است.
  • راه مهمی برای کم کردن میزان ریسک موجود در معاملات، کم کردن  میزان زیان است.
  • مدیریت ریسک در معاملات با توسعه یک استراتژی معاملاتی همراه است که میزان سود و زیان و میانگین سود و زیان را نیز در نظر می گیرد.
  • اجتناب از زیان های بزرگ که می تواند تمام سرمایه شما را نابود کند امری بسیار مهم است.
  • پیروی از یک استراتژی معاملاتی مناسب و دور نگه داشتن احساسات از تصمیمات معاملاتی امری حیاتی برای موفقیت است.

استراتژی های رایج مدیریت ریسک 1

هوش مصنوعی ارز دیجیتال و بورس

درک استراتژی های رایج مدیریت ریسک

هیچ راهی برای عدم وجود ریسک در معاملات وجود ندارد، حداقل می توان از نظر تئوری اعلام کرد که هر معامله گر می تواند در یک معامله شکست بخورد.

در واقع این موضوع گاهی به وجود می آید که یک معامله گر حرفه ای معاملات شکست خورده اش بیش از معاملات موفق است اما میزان سودی که در معاملات موفق دارد بسیار بیش تر از معاملات شکست خورده است و همین موضوع در بلند مدت باعث می شود که او را به عنوان یک معامله گر موفق جلوه دهد.

معامله گران دیگری وجود دارند که در اکثر معاملات خود موفق می شوند و در بازه زمانی بلند مدت سود های کوچکی را به دست می آورند و با معاملات شکست خورده کم اما با زیان بسیار، در معاملات موفق عمل نمی کنند.

اولین موضوع در مدیریت ریسک برای معاملات، تعیین نسبت موفقیت به شکست در استراتژی معاملاتی و میانگین اندازه شکست ها و موفقیت های شما است.

اگر این اعداد را درک کنید و بتوانید سودآوری خود را در بلند مدت افزایش دهید، به خوبی در مسیر معاملات، موفق خواهید شد و اگر نمی توانید این اعداد را درک و محاسبه کنید، حساب معاملاتی خود را در معرض خطر قرار می دهید.

به حداقل رساندن زیان های معاملاتی

به گفته یکی از معامله گران بزرگ، قوانینی برای معامله موفق وجود دارد که تمام آن ها به این موضوع اشاره دارد که زیان های خود را کاهش دهید.

یکی از قوانین رایج به خصوص برای معامله گران روزانه، این موضوع است که هرگز ریسک از دست دادن بیش از 1 درصد از سبد خود را در هر معامله انجام ندهید.

می توانید متحمل یک مجموعه از ریسک ها شوید که آسیب زیادی به مجموعه شما خواهد زد.

کاهش 10 درصدی از حساب معاملاتی را می توان با یک استراتژی معاملاتی سود آور بر طرف کرد، اما هر چقدر میزان این کاهش از حساب معاملاتی بیشتر باشد، بازگشت مجدد بسیار چالش برانگیز و سخت است.

اگر شما 10 درصد از سرمایه خود را از دست بدهید باید حدود 11.1 درصد سود کنید تا به نقطه سر به سر یا نقطه شروع بازگردید.

اما اگر 50 درصد ضرر کنید باید پول خود را دو برابر کنید یا 100 درصد سود کنید تا به نقطه سر به سر یا نقطه شروع بازگردید.

علاوه بر محدود کردن موقعیت خود، یکی از راه های جلوگیری از ضرر های بزرگ، ایجاد دستور های توقف ضرر خودکار است، زمانی که ضرر شما به سطح معینی رسید، دستورات توقف ضرر فعال می شوند و شما را از موقعیت خارج می کنند تا زیان بیشتری را متحمل نشوید.

به حداقل رساندن زیان اغلب موضوعی حیاتی در هر استراتژی است.

استراتژی های رایج مدیریت ریسک 2

احساسات دور از تصمیمات معاملاتی باشد

کنترل احساسات یکی از سخت ترین بخش های معاملات است.

این موضوع یک واقعیت در دنیای معاملاتی است که اگر به طور مثال؛ یک معامله گر موفق حساب کاربری خود را به یک شخص مبتدی بدهد، آن شخص کل حساب را نابود می کند و این موضوع به دلیل عدم کنترل احساسات در فرد مبتدی است.

معمولا زمانی که باید از یک معامله خارج شوند، نمی توانند ضرر را متحمل شوند و همچنین نمی توانند کسب سود کنند و با ایجاد احساسات در تصمیم گیری ها در تلاش هستند تا سود ها بزرگ تری را به دست آورند که منجر به نابودی و شکست آن ها می شود.

یکی از دلایلی که ایجاد یک استراتژی معاملاتی مناسب را برای معاملات لازم می دانند همین موضوع است و پیروی از قوانین خاص تعیین شده توسط استراتژی برای موفقیت لازم است.

زمانی که استراتژی که انتخاب کردید به شما می گوید وارد معامله شوید یا از آن خارج شوید نیاز به بررسی مجدد و عدم اطمینان به استراتژی نیست، فقط کافی است به جای هدر دادن زمان به دستورات و قوانین استراتژی پایبند باشید و عمل کنید.

انواع اولیه مدیریت ریسک در معاملات

مدیریت ریسک در درجه اول به این معنی است که شما زیان های احتمالی را کاهش دهید ضمن اینکه در نظر بگیرید با کاهش دادن میزان زیان های احتمالی پتانسیل سود آوری از بین نرود.

این موضوع اغلب در نسبت ریسک سود، نوعی تحلیل بر اساس بازده مورد انتظار یک سرمایه گذاری در مقایسه با میزان ریسکی که برای کسب آن بازده انجام می شود، اثبات می گردد.

استراتژی های پوشش ریسک، نوعی دیگر از میزان مدیریت ریسک است که شامل استفاده از موقعیت های جبران کننده مثل قرار های محافظتی است، زمانی که سرمایه گذاری اولیه منجر به ضرر می شود آن ها سود کسب می کنند.

راهبرد دیگر این است که محدودیت های معاملاتی مانند توقف ضرر برای خروج خودکار از موقعیت های خطر ساز یا حتی برای خروج از یک میزان سود تعیین شود.

چند نمونه از کاهش ریسک

بیمه نمونه ای از کاهش میزان ریسک است، یک شخص ثالث در ازای غرامت اقتصادی، ریسکش را متحمل می شود.

یک شرکت بیمه خودرو حق بیمه نامه را از رانندگان دریافت می کند، اما می پذیرد که برای جبران خسارت یا صدمات وارده در تصادف رانندگی تحت پوشش آن را پرداخت می کند، در مورد بازار های مالی نیز چنین موضوعی به عنوان بیمه ریسک و بیمه های دیگر وجود دارد.

در بازار مالی، سوآپ های پیش فرض اعتبار (CDS) مشابه مثال بالا عمل می کند، یک موسسه مالی برای بیمه کردن موسسه های مالی دیگر در برابر رویداد اعتباری در شرکت یا سرمایه گذاری دیگر، حق بیمه دریافت می کند.

اجتناب از ریسک یکی دیگر از استراتژی های کاهش میزان ریسک است که سعی می کند از قرار گرفتن در معرض یک اتفاق خطر ساز جلوگیری صورت پذیرد.

ارسال نظر