تصویر
علی الوندی

7 روز پیش

مزایا و معایب معاملات اهرمی چیست؟

مزایا و معایب معاملات اهرمی چیست؟

می توان از اهرم به عنوان یکی از قدرتمند ترین ابزار ها در بازار های مالی یاد کرد.

قبل از اینکه در مورد اهرم در بازار های مالی صحبت کنیم، باید بدانیم که اگر اهرم در دست یک معامله گر حرفه ای باشد می تواند سود های زیادی را ایجاد کند، اما اگر یک شخص مبتدی از اهرم استفاده کند، نه تنها تاثیر مخربی در جریان معاملات شما دارد بلکه تاثیر منفی بر روانشناسی شما خواهد داشت.

یکی از موضوعات شناخته شده در تمام بازار های مالی این است که هرچه به دنبال سود بیشتری باشید میزان ریسک شما نیز افزایش می یابد، معاملات اهرمی که بیشتر در بازار جفت ارز انجام می شود، می تواند بسیار خطرناک باشد.

معاملات اهرمی چیست؟

معاملات اهرمی که با عنوان معاملات مارجین نیز شناخته می شوند، به شما این امکان را می دهند که با استفاده از مقدار اندکی سرمایه توسط یک کارگزار یا صرافی موقعیت بسیار بیشتری را در معاملات برای شما ایجاد می کنند.

برای مثال: فرض کنید می خواهید برای 10 دلار پول در معاملات از اهرم 100 استفاده کنید، اگر در چنین شرایطی 1 درصد سود کنید، پول شما 100 درصد افزایش می یابد و اگر 1 درصد ضرر کنید پول شما کاملا از بین می رود.

لذا اگر دانش کافی را برای مدیریت ریسک ندارید، این نوع معاملات می تواند برای شما بسیار خطرناک باشد و با شکست رو به رو شوید.

امروزه معاملات اهرمی به عنوان یک ابزار بسیار جذاب برای معامله گران تبدیل شده است، زیرا به آنها این امکان را می دهد تا با سرمایه حداقل به سود های زیاد دست پیدا کنند، اما متاسفانه تجربه نشان داده که به دلیل دانش کم در مدیریت ریسک، این افراد با شکست روبه رو می شوند؛ زیرا با توجه به اینکه به دنبال سود های زیاد هستند می خواهند سریعا ثروتمند شوند و با افزایش میزان ریسک که معمولا خارج از توان آنها است، دچار شکست می شوند.

اگر به دنبال کسب سود و موفقیت در سرمایه گذاری های بلند مدت هستید این نکته را هیچوقت فراموش نکنید که هرچه میزان ریسک بیشتر باشد باید تجربه و دانش شما نیز به همان میزان بالا باشد که این موضوع در معاملات اهرمی بسیار حائز اهمیت است.

هوش مصنوعی ارز دیجیتال و بورس

مزایا معاملات اهرمی

یکی از مزایا مهم معاملات اهرمی این موضوع است که به شما امکان این را می دهد تا توسط صرافی یا کارگزاری ها دسترسی به پول بیشتری برای معاملات خود داشته باشید تا بتوانید معاملات گسترده تری را تجربه کنید.

از آنجایی که شما با معاملات اهرمی به موقعیت های بزرگتری دست پیدا می کنید، این فرصت را دارید که بازده خود را بالاتر ببرید، به عنوان مثال: فرض کنید تصمیم به معامله ارز جفت ارز با دلار AUD/USD دارید، زیرا معتقدید ارزش دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا کاهش می یابد.

حالا فرض کنید تصمیم دارید 500 دلار با اهرم 0.5 درصد معامله کنید، قرار گرفتن اهرم در معرض شما در بازار 100000 دلار خواهد بود، بنابراین شما اکنون یک معامله 100000 دلاری را با استفاده از تنها 500 دلار از پول خود کنترل می کنید.

حالا بیایید فرض کنیم که شما در فرضی که در مورد کاهش دلار استرالیا داشتید درست بودید، بنابراین 100000 دلار شما اکنون 102000 دلار ارزش دارد.

بنابراین، اگر تصمیم دارید از موقعیت خود خارج شوید با استفاده از 500 دلار از پول خود، 2000 دلار سرمایه گذاری (قبل از هزینه) کسب کرده اید؛ این افزایش 400 درصدی است.

شما در این شرایط می توانید درک کنید که یک معامله سود آور را تجربه کردید.

معایب معاملات اهرمی

همانطور که استفاده از اهرم می تواند سود شما را افزایش دهد، می تواند زیان شما را هم نیز افزایش دهد.

همانطور که معاملات اهرمی می تواند برای شما سود زیادی را ایجاد کند، می تواند ضرر های بزرگ را هم رقم بزند.

اگر به همان مثال که در مزایا معاملات اهرمی داشتیم در معایب نیز بررسی کنیم نتیجه به این شکل می شود که  به جای کاهش ارزش دلار استرالیا در برابر دلار آمریکا افزایش می یابد.

بنابراین اکنون متوجه می‌شوید که پوزیشن باز شما 98000 دلار یا ضرر 2000 دلاری در مواجهه اولیه با 100000 دلار است، به این معنی است که شما 400 درصد کاهش یافته‌ اید.

بنابراین نه تنها سرمایه اولیه 500 دلاری خود را از دست داده اید بلکه اکنون باید 1500 دلار اضافی نیز بپردازید، زیرا کارگزار برای پوشش ضررها، اهرم را در حساب شما برقرار کرده است.

در واقع کارگزاران جفت ارز از شما می‌ خواهند که مبلغ مشخصی را در حساب کارگزاری خود نگه دارید تا در صورت انجام معامله و متضرر شدن، بتوانید ضرر کارگزاری را پرداخت کنید.

همچنین باید توجه داشته باشید که وقتی حساب معاملاتی جفت ارز باز می‌ کنید، باید اسنادی را امضا کنید که نشان می‌ دهد کارگزار این حق را دارد که در صورت تجاوز به پول موجود در حساب شما، زیان‌ ها را از حساب شما برداشت کند.

به همین دلیل است که قبل از تصمیم به معامله در این بازارها، کسب دانش و تجربه مناسب برای یادگیری معاملات سهام بسیار مهم است.

مزایا و معایب معاملات اهرمی چیست؟ 1

واقعیت معاملات اهرمی

باید بدانید که حدود 90 درصد از افرادی که در معاملات اهرمی شرکت می کنند، در نهایت با شکست روبه رو می شوند که در بهترین حالت معاملاتشان سر به سر می شود.

جالب است که عمر حضور معامله گران معاملات اهرمی معمولا بسیار کم است و زمان حضور آنها خلاصه می شود در هفته ها و ماه و معمولا حضور آنها به سال نمی کشد.

همین موضوع ها است که باعث می شود تبلیغات زیادی برای معاملات اهرمی با وعده به دست آوردن ثروت و شعار های دروغین انجام پذیرد.

فرض کنید که یک طرح معاملاتی دارید که در آن از هر 10 نفر 9 نفر تمام دارایی خود را از دست می دهند، اگر در این طرح شما نقش کارگزار را در بازار های اهرمی داشته باشید، می توانید دارای تمام سرمایه آنها نیز باشید و همین دلیل باعث می شود که صرافی و کارگزاری ها تبلیغات زیادی در این موضوع انجام دهند.

نتیجه گیری

همه می داند که شعاری که می گوید سریع پولدار شوید، ریشه ای از دروغ را به همراه دارد، اما بسیاری از افراد سریع فریب تبلیغات را می خورند و با مشکلات بزرگی روبه رو می شوند.

سعی کنید اگر قصد ورود به بازر های اهرمی را دارید، ابتدا به اندازه کافی دانش خود را بالا ببرید و با اهرم های کم شروع کنید و میزان ریسک را تا حدی تعریف کنید که از پس آن بر می آید.

ارسال نظر