تصویر
علی الوندی

8 روز پیش

تعریف حجم معاملات در بازارهای مالی

تعریف حجم معاملات در بازارهای مالی

حجم معاملات یکی از مهم ترین پارامتر ها در بازار است، می تواند نکات بسیار مهمی را در مورد وضعیت بازار به ما ارائه دهد، اما متاسفانه بعضی از افراد تصور می کنند که حجم معاملات پارامتری است که کاربردی ندارد.

حجم معاملات به معنی تعداد معاملاتی که در یک سهم یا کل بازار در یک بازه زمانی انجام می شود، است.

به طور مثال حجم معاملات یک سهم در یک روز معاملاتی را وقتی بررسی می کنیم که به عدد 20 میلیون می رسیم، این عدد به ما می گوید که در این سهم 20 میلیون معامله شامل خرید و فروش انجام شده است.

زمانی که یک رخداد مثبت برای یک شرکت صورت می گیرد حجم معاملات سهام آن شرکت با روند صعودی برای سهم افزایش می یابد و زمانی که یک رخداد منفی برای یک شرکت صورت می گیرد با روند نزولی این حجم افزایش پیدا می کند.

شما با بررسی حجم معاملات می توانید میزان ورود و خروج سهم را مشاهده کنید، اگر افزایش حجم معاملات در روند نزولی بود یعنی سهامداران در حال خروج هستند و اگر افزایش حجم معاملات در روند صعودی بود یعنی عده ای در حال خرید سهام هستند یا سهامداران در حال افزایش میزان سهام هستند.

نکات کلیدی

  • حجم معاملات یکی از پارامتر های مهم در بازار است.
  • حجم معاملات، تعداد معاملاتی است که در یک سهم یا کل بازار انجام می شود، شامل خرید و فروش ها.
  • با استفاده از حجم معاملات می توان نکات بسیار مهمی را در مورد وضعیت بازار به دست آورد.
  • حجم معاملات دارای داده های مهمی مانند میزان ورود و خروج ها به یک سهم است.
  • یک رخداد مثبت یا منفی برای یک شرکت می تواند حجم معاملات آن را افزایش دهد، چه در روند صعودی و یا نزولی.

تعریف حجم معاملات در بازارهای مالی 1

هوش مصنوعی ارز دیجیتال و بورس

درک حجم معاملات

میزان سهام معامله شده در یک بازه زمانی را حجم معاملات می گویند.

حجم معاملات کل بازار بورس در یک روز معاملاتی، تعداد اوراق معامله شده شامل خرید ها و فروش ها در کل بازار بورس می باشد، اگر در یک معامله 1 ورق سهم خریداری یا فروخته شود یک معامله در نظر گرفته می شود و فرقی ندارد که یک ورق سهم فروخته یا خریداری شده باشد یا هزاران ورق سهم.

حجم معاملات می تواند برای یک سهم یا یک صنعت یا کل بازار بورس برای یک بازه زمانی در نظر گرفته شود.

به طور مثال: حجم معاملات صنعت خودرو در سه روز معاملاتی 50 میلیارد بوده است، به این معنی که در صنایع خودرویی 50 میلیارد معامله انجام شده است.

حجم معاملات در تحلیل بازار

تحلیل گران با استفاده از حجم معاملات می توانند داده هایی را برای تحلیل خود بدست آورند.

میزان حجم معاملات معمولا به صورت روزانه بررسی می شود اما شما می توانید حجم معاملات را در بازه های زمانی یک هفته، یک ماه و... مشاهده کنید.

می توان میزان نقد شوندگی سهام را با استفاده از میانگین حجم معاملات در تحلیل تکنیکال به دست آورد و در نظر داشت که آیا اگر یک سهم را خریداری کردیم و در روز دیگر تصمیم به فروش آن داشتیم می توانیم سریع آن را بفروشیم یا خیر.

با استفاده از حجم معاملات می توانیم بررسی کنیم در چه بازه های زمانی میزان معاملات افزایش پیدا می کند و عوامل مختلف چگونه باعث افزایش معاملات در یک سهم یا صنعت یا حتی کل بازار شده است.

افزایش حجم معاملات را در تحلیل تکنیکال می توان به عنوان یک تایید کننده روند در نظر گرفت، اگر در روند صعود و افزایش قیمت حجم معاملات نیز افزایش یابد نشان دهنده ادامه روند صعودی است و مخالف این مورد نیز وجود دارد اگر در یک روند نزولی حجم معاملات افزایش یابد و خروج زیاد شود ادامه روند نزولی را می توان با افزایش حجم معاملات پیش بینی کرد.

هیچ موقع افزایش حجم معاملات بی دلیل نیست، اگر یک سهم میانگین حجم معاملاتش 1 میلیون در روز باشد و ناگهان در یک روز 10 میلیون معامله را داشته باشد قطعا این افزایش ناگهانی حجم معاملات باید دلیلی داشته باشد که این دلایل می تواند شامل موضوعات مختلفی مانند یک خبر خوب یا بد باشد و تغییراتی در شرکت ایجاد شده که سهامداران تصمیم به خرید یا فروش گرفته اند.

اندیکاتور های مختلفی در تحلیل تکنیکال برای حجم معاملات وجود دارد مانند: اندیکاتور VOLUME (حجم معاملات)، CMF (حجم جریان پول)، OBV (حجم معاملات تعادلی)، اصلی ترین این اندیکاتور ها همان اندیکاتور حجم معاملات یا VOLUME است که به صورت میله هایی در زیر نمودار در بازه زمانی های مختلف به ما حجم معاملات را نشان می دهد، هر چقدر این میله ها بلند تر باشد حجم معاملات بیشتر بوده و رنگ قرمز نشان دهند فروش بیشتر و رنگ سبز نشانه خرید بیشتر در معاملات می باشد.

تعریف حجم معاملات در بازارهای مالی 2

نتیجه گیری

حجم معاملات پارامتری است که با بررسی آن می توان داده های زیادی را نسبت به روند یک سهم یا صنعت یا کل بازار بدست آورد، با بررسی مداوم این پارامتر شما می توانید پیش بینی کنید که یک روند ادامه دار است یا خیر.

حجم معاملات می تواند در تحلیل ها بسیار مفید باشد و نادیده گرفتن آن امر جالبی نیست، لذا پیشنهاد می شود که در معاملات و پیش بینی ها حتما از حجم معاملات استفاده کنید.

ارسال نظر