
3 روز پیش
آشنایی با بازار خرسی

بازار خرسی زمانی است که یک بازار افت قیمت طولانی مدت را تجربه می کند.
بازار خرسی معمولاً شرایطی را توصیف می کند که در آن قیمت اوراق بهادار 20٪ یا بیشتر از اوج های اخیر در میان بدبینی گسترده و احساسات منفی سرمایه گذاران کاهش می یابد.
بازارهای خرسی اغلب با کاهش قیمت صنایع مختلف همراه هستند.
معمولا اگر یک بازار خرسی بیشتر از دو ماه ادامه دار باشد در ادامه ممکن است با رکود مواجه شود.
نکات کلیدی
- بازار های خرسی معمولا زمانی اتفاق می افتند که قیمت ها در بازار بیش از 20 درصد کاهش می یابد و اغلب با احساسات منفی سرمایه گذاران و کاهش چشم انداز اقتصادی همراه است.
- بازار های خرسی می توانند کوتاه مدت یا بلند مدت باشند ممکن است چند هفته یا چند ماه طول بکشد و در نهایت می تواند چندین سال یا حتی چند دهه ادامه داشته باشد.
- فروش کوتاه مدت اوراق بهادار و سرمایه گذاری در اختیار فروش و صندوق ها (ETF) می تواند از عواملی باشد که سرمایه گذاران در یک بازار خرسی به سود دهی برسند.

درک بازارهای خرسی
قیمت سهام عموماً منعکس کننده انتظارات آتی جریان های نقدی و سود شرکت ها است و با کاهش چشم انداز رشد قیمت ها و از بین رفتن انتظارات، قیمت در بازار های مالی می تواند کاهش یابد.
ترس و عجله برای محافظت از ضرر می تواند منجر به دوره های طولانی افت قیمت شود.
بازار ها زمانی در محدوده نزولی قرار می گیرند که سهام به طور متوسط حداقل 20 درصد از بالاترین قیمت خود سقوط کند، اما 20٪ یک عدد دلخواه است و می تواند با توجه به شرایط متغیر باشد.
تعریف دیگری از بازار خرسی زمانی است که سرمایه گذاران به فکر ضرر نکردن هستند تا اینکه بخواهند به کسب سود فکر کنند و این نوع بازار نزولی میتواند ماه ها یا سال ها ادامه داشته باشد زیرا سرمایه گذاران بیشتر تمایل دارند سرمایه خود را از بازار خارج کنند.
ایجاد یک بازار خرسی می تواند عوامل مختلفی داشته باشد به طور کل، اقتصاد ضعیف یا کند، ترکیدن حباب های بازار، بیماری های همه گیر، جنگ ها، بحران های سیاسی ممکن است باعث ایجاد بازار نزولی شود.
مراحل یک بازار خرسی
بازارهای خرسی معمولاً چهار فاز مختلف دارند:
- فاز اول در اوج قیمتی اتفاق می افتد و سرمایه گذاران با تشخیص درست از بازار خارج می شوند.
- در فاز دوم، قیمت ها شروع به کاهش شدید میکند، فعالیت های تجاری و سود شرکت ها شروع به کاهش میکنند و شاخص های اقتصادی که زمانی مثبت بوده اند، شروع به پایین تر آمدن از حد متوسط می کنند. برخی از سرمایه گذاران با مشاهده کاهش قیمت ها می ترسند.
- در فاز سوم سفته بازان با خرید هایی که انجام می دهند باعث افزایش قیمت ها می شوند.
- در فاز چهارم و آخر، کاهش قیمت ها با سرعت بسیار کمی انجام می شود و با ایجاد خبر های مثبت، سرمایه گذاران وارد بازار می شوند و روند بازار صعودی می شود.
بازار خرسی و گاوی
تصور میشود که پدیده بازار خرسی نام خود را از نحوه حمله خرس به طعمه خود گرفته است که با کشیدن پنجه های خود به سمت پایین حمله می کند و به همین دلیل است که بازار هایی با کاهش قیمت همراه هستند خرسی نامیده می شوند.
درست مانند بازار خرسی، بازار گاوی به دلیل حمله گاو با فشار دادن شاخ های خود به سمت بالا نامگذاری شده است.
بازارهای خرسی در مقابل اصلاحات
بازار خرسی را نباید با یک اصلاح کوتاه مدت اشتباه گرفت، بلکه وقتی اسم خرسی را برای یک بازار انتخاب می کنیم منظورمان این است که یک روند قطعی نزولی شروع شده است و سرمایه گذاران در اکثر مواقع قادر به تشخیص کف های برگشتی نیستند.
تلاش برای جبران ضررها میتواند یک نبرد دشوار باشد، مگر اینکه سرمایه گذاران دید کوتاه مدت داشته باشند و یا از استراتژی های دیگری برای کسب سود در بازار های در حال سقوط استفاده کنند.
فروش موقت در بازارهای خرسی
سرمایه گذاران می توانند با فروش کوتاه مدت در بازار خرسی سود کسب کنند.
به گونه ای که اوراق بهادار خود را در قیمت های بالاتر فروخته و اوراق فروخته شده را در قیمت های پایین تر بازخرید کنند.